Volum VI, Nr. 1 (19), Serie noua, decembrie 2017 – februarie 2018

Centenarul României în dezbaterile Polis

The Romanian Centenary in the Polis debates

Sorin BOCANCEA

în cadrul Programului Centenar

organizează proiectul

Centenarul României în dezbaterile Polis

Prezentul număr este primul realizat în cadrul proiectului „Centenarul României în dezbaterile Polis”, realizat de Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Institututl de Studiere a Ideologiilor și Primăria Municipiului Iași, în cadrul „Programului Centenar”. Scopul proiectului este sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța Centenarului României și aducerea în atenție de către profesioniști din domeniul socio-uman și din domenii conexe a unor evenimente și date necunoscute până în prezent publicului.

Obiectivele sale sunt:
  1. Antrenarea unui număr cât mai mare de cercetători din domeniul științelor socio-umane și al domeniilor conexe precum și a cât mai multor personalități ale vieții publice din România mare în dezbaterea evenimentelor ce au stat la originea formării României întregite.
  2. Realizarea unor lucrări științifice pe tema Centenarului României.
  3. Editarea a 7 numere pe teme legate de Centenarul României ale revistei
  4. Organizarea a 7 dezbateri pe temele tratate în numerele tematice ale revistei Polis.
  5. Lansarea numerelor tematice ale revistei Polis în cadrul dezbaterilor.

Proiectul este realizat în jurul revistei de științe politice Polis, ce aparține Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași (revistă cotată în baze de date internaționale). Întrucât revista este trimestrială, în perioada de desfășurare se vor organiza 7 dezbateri cu aceeași periodicitate, pe teme legate de Centenar. La dezbateri vor fi invitați specialiști în științe socio-umane și în domenii conexe (dintre care 3 contributori la numărul tematic), personalități ale vieții publice din toate provinciile istorice ale României mari (adică, inclusiv din Republica Moldova și din Bucovina), studenți și elevi. Dezbaterile vor fi filmate și difuzate pe postul de televiziune regional Tele Moldova Plus.

Proiectul se va desfășura în perioada 1 martie 2018-30 septembrie 2019.

Partenerii sunt: Editura Institutul European și Tele Moldova Plus